Šodien vēlos dalīties ar recepti gardai zupai ar malto gaļu, kuru mūsu ģimenē esam nodēvējuši par “Sātīgo”.
Šis nosaukums tai piešķirts jau sen, jo zupa ir tik garšīga un pilnvērtīga, ka to varētu vārīt katru dienu – tā vienmēr ir īsta klasika mūsu galdā.
Šī garda, sātīga un bagātīga zupa ir ideāls risinājums ikdienai – to var pagatavot vien nieka 30 minūtēs, ieskaitot visu sagatavošanu. Sastāvdaļas ir viegli pieejamas, un tā būs lieliska izvēle gan ātrām pusdienām, gan vakariņām, kuras noteikti iepriecinās visus mājiniekus.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Ķeramies klāt receptei!
Pagatavošanas gaita:
Tātad, nomizojiet sīpolu un sagrieziet to kubiņos. Vienu mazu burkānu sagrieziet mazos kubiņos un kartupeļus sagrieziet vidējos kubiņos. Ja jums ir lociņi, tad pievienojiet saujiņu sakapātu lociņu.
Ņem pannu, ielej 2-3 ēdamkarotes augu eļļas, pievieno 250 gramus jebkura veida maltas gaļas, šodien man ir liellopu gaļa. Cep, līdz šķidrums ir iztvaikojis un gaļa ir viegli zeltaina. Tagad pievienojiet lociņus, samaisiet. Ja jums nan lociņu, tad šo soli izlaidiet.
Maltajai gaļai pievieno sāli, melnos piparus un 3 caur presi izlaistas ķiploka daiviņas, samaisa un noņem no uguns.
Tajā pašā laikā citā pannā (es to daru tieši katlā) ielejiet nedaudz augu eļļas, pievienojiet sīpolus un apcepiet, līdz tie kļūst caurspīdīgi, tagad pievienojiet burkānus un apcepiet visu kopā vēl 2 minūtes pacep.
Tagad liekam katlā kartupeļus, ceptu malto gaļu ar lociņiem un katlu piepildām ar ūdeni, es piepildu ar karstu ūdeni no tējkannas, pārleju, lai zupa nav pārāk bieza un nav arī pārāk šķidra, man vajag 1,5 litrus ūdens. Vāra līdz kartupeļi ir pilnībā gatavi aptuveni 10 minūtes.
Tālāk seko ĻOTI svarīgs solis!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- ”X faktora” atbalstītāji pie TV ekrāniem nikni par redzēto raidījuma finālā: ”Tā pat sportā nedara”
- 2026.gada Zirga gada sagaidīšana saskaņā ar numeroloģiju: kas jādara, lai veiksme stāvētu līdzās visus 12 mēnešus
- Braucot pie vecākiem uz laukiem pielikām pilnus maisus ar cienastiem, bet māte mūs cienāja tikai ar kartupeļiem un salātiem – visu atvesto noslēpa
- Nevajag ne cukuru, ne ūdeni: manas vecmāmiņas skābētu kāpostu recepte, kas izturējusi laika pārbaudi
- Ir zināms, kad Latvijā sāksies astronomiskā ziema: sinoptiķu prognozes liecina par tuvojošos spēcīgu aukstumu
- Meteorologs Toms Bricis maina līdzšinējās prognozes par laika apstākļiem svētku nedēļā: atklāj, cik zemu noslīdēs temperatūra












